شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کارگاه نظام ولایت فقیه اندونزی

دکتر ابراهیمیان بنا به دعوت دانشکده تعلیم و تربیت دانشگاه شریف هدایت الله اندونزی در کنفرانس بین المللی "آموزش و پرورش در جامعه اسلامی" شرکت خواهد کرد و در قالب مقاله، نظام آموزشی حوزه های علمیه ایران را که پشتوانه هزار ساله دارد، تشریح می کند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، دکتر حجت الله ابراهیمیان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی با آقای پروفسور نصرالدین قائم مقام وزیر دین اندونزی در شهر پالمبنگ، مرکز استان سوماترای جنوبی دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار آقای ابراهیمیان از عزم وزارت علوم ایران برای انعقاد تفاهم نامه قرآنی با دانشگاه های مهم قرآنی اندونزی سخن گفت و اظهار داشت: وزارت علوم ما معتقد است قرآن محور بسیار مهمی است که دو کشور می توانند فعالیت های علمی خود را تعمیق ببخشند و در این خصوص پیشنهاد می نمایم جناب آقای پروفسور درویش هود قائم مقام دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا که از اول مهر 93 تا هفتم مهر به همراه هیأت هفت نفره به ایران سفر می کند، مذاکره ای با مسؤولان وزارت علوم نسبت به این امر داشته باشند.

این پیشنهاد مورد استقبال آقای نصرالدین قرار گرفت و اظهار داشت: بنده نیز به جناب آقای دکتر درویش تأکید خواهم کرد.

گفتنی است دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا زیر نظر جناب پروفسور نصرالدین قرار دارد.

* برگزاری کارگاه یک روزه "تبیین نظریه ولایت فقیه" در دانشگاه فتح

آقای حجت الله ابراهیمیان رایزن فرهنگی با حضور در دانشگاه رادن فتح شهر پالمبنگ اندونزی، در جمع اساتید و دانشجویان دانشکده علوم انسانی حاضر شد و به عنوان استاد کارگاه آموزشی "تبیین نظریه ولایت فقیه" ، مباحث فقهی و حقوقی و سیاسی این موضوع مهم را بررسی کرد.

ابراهیمیان ابتدا نظام جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب را تشریح کرد و از وجود عنصر ولایت فقیه که با ابتکار حضرت امام خمینی" ره "در جامعه اسلامی ایران عینیت پیدا کرد، سخن گفت.

رایزن فرهنگی در ادامه، ولایت فقیه را ادامه حکومت رسول الله (ص) و امامان معصوم (ع) بیان کرد و برای تنبه اساتید و دانشجویان مباحثی را از عصر رسول الله تا امامان معصوم و چگونگی استمرار این جرکت در زمان غیبت را تشریح کرد.

آقای ابراهیمیان که خود استاد حقوق اساسی دانشگاه است، در ادامه ، مبانی ولایت فقیه را برشمرد و بر تبیین ادله عقلی ولایت فقیه تمرکز نمود.

از آنجا که دانشجویان از برادران و خواهران اهل سنت بوده اند لذا از بیان ادله نقلی برای اثبات این امر خودداری نمود و به تشریح ادله عقلی پرداخت.

سیر بحث به نحوی بود که پس از هر موضوع، دانشجویان و اساتید سؤالات خود را مطرح می کردند و ابراهیمیان به آنها پاسخ می داد.

رایزن فرهنگی ایران، در ادامه به تشریح اصول مربوط به ولایت فقیه که در قانون اساسی آمده، پرداخت و وظایف و اختیارات ولی فقیه طبق مندرجات اصل 110 را تبیین نمود.

در پایان ، رایزن فرهنگی ایران تأکید کرد: ما فقط به تشریح این عنصر کلیدی در نظام سیاسی ایران می پردازیم و همواره بر امنیت ملی اندونزی تأکید می کنیم و هدف ما تبیین بحث آکادمیک در میان اساتید و دانشجویان اندونزیایی که بنا به دعوت دانشکده ها انجام می پذیرد، می باشد.

* مصاحبه با روزنامه خبر سوماترا

مصاحبه مطبوعاتی رایزن فرهنگی ج.ا.ایران در اندونزی با "روزنامه خبر سوماترا" درباره ایجاد تمدن نوین قرآنی در ایران از دیگر برنامه های رایزن فرهنگی ایران در هفته اخیر بوده است. بر این اساس وی با خبرنگاران روزنامه "خبر سوماترا" و "سوارا نوسانتارا" دیدار کرد و درباره همت ایرانیان عصر حاضر برای ایجاد تمدن نوین قرآنی با رهبری آیت الله خامنه ای، سخن گفت.

در این گفتگو ابتدا خبرگزاران درباره ردپای تعامل فرهنگی ایران و اندونزی گفتند که ابراهیمیان اظهار داشت: اینکه در قالب تجارت عده ای از ایرانیان برای ترویج اسلام وارد این سرزمین شده اند، گویای قدمت روابط ما با این سرزمین است.

همچنین وجود صدها لغات فارسی همانند انگور، پهلوان و... نشان از علقه فرهنگی است. و نیز حدود سه میلیون حبیب و سید که منتسب به اهل بیت پیامبر (ص) هستند در این کشور بزرگ نشان دهنده ارادت مردم این سرزمین به وجود نازنین پیامبر (ص) و اهل پیامبر ضمن اینکه اسلام اندونزیایی ها مثل اسلام ما ایرانیان، همواره با منطق، خرد و آرامش همراه است و در این زمان که افراطی گری موج می زنند، روابط ما بیش از گذشته، ضرورت پیدا می کند.

رایزن فرهنگی همچنین وجود داستان های مشهور در اندونزی که ملهم از ایران است را نشان دهنده روابط دیرینه ایران و اندونزی دانست مثل داستان مربوط به امیر حمزه (حمزه سید الشهداء)، حسن و حسین (امام دوم و سوم ما)، اسکندر ذوالقرنین و...

در ادامه مصاحبه مطبوعاتی به سمت و سوی قرآن پیش رفت و ابراهیمیان درباره تلاش ایران به رهبری آیت الله خامنه ای برای ساخت فرهنگ و تمدن نوین قرآنی سخن گفت و الزامات این تمدن را برشمرد.

این مصاحبه بلافاصله در فردای آن روز در دو روزنامه فوق در صفحه اول به چاپ رسید.

* حضور هیأت" نهاد اعتبار بخشی مدارس اندونزی "در ایران

موضوع سفر کارشناسان ارشد نهاد اعتبار بخشی مدارس وابسته به وزارت آموزش اندونزی با هدایت جناب آقای دکتر عبدالمعطی دبیر کل محترم سازمان محمدیه، به ایران عزیز از اردیبهشت ماه 93 مطرح بوده است و پس از پیگیری های فراوان در 23 شهریور 93 هیأتی 4 نفره که از آقایان سوهارتو، پروفسور نِلسون، جعفر امیرالدین و فتحوری تشکیل گردید، به ایران عزیز عازم شدند.

برنامه های این هیأت عبارت بود از: 1) ملاقات با بالاترین مقام وزارت آموزش و پرورش در خصوص اعتبار بخشی مدارس و کسب تجربیات کشور ایران، 2) بازدید از مدرسه نمونه( دبستان، راهنمایی و دبیرستانی) در تهران، 3) ملاقات با مدیر عامل محترم مؤسسه نور مبین و مسؤولان محترم سازمان و 4) بازدید از اماکن مذهبی، تاریخی و تفریحی.

گفتنی است مسوولان وزارت آموزش اندونزی علت گزینش ایران برای این منظور، کسب رتبه علمی این کشور اسلامی که اول منطقه و پانزدهم جهان در تولید علم است، را بیان کردند .

* برگزاری نمایشگاه فرهنگی کشورهای آسیایی

نمایشگاه یک روزه فرهنگی با شرکت کشورهای ایران، کره، هند، قزاقستان، ژاپن، تایلند، مالزی، پاکستان، اردن، سنگاپور، تایوان و اندونزی در محیط باز دانشگاه توسعه جاکارتا برگزار گردید.

در این نمایشگاه رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیز حضوری فعال داشت و نمایشگاه پس از افتتاح توسط رئیس دانشگاه کار خود را آغاز نمود. دانشجویان از دانشکده های مختلف برای بازدید آثار فرهنگی و هنری در محل نمایشگاه حضور به هم رساندند.

گفتنی است مجموعه برنامه های دیگر در کنار نمایشگاه، شامل: سخنرانی عمومی، بازار، نمایش سنتی و مسابقه نیز در این فستیوال وجود داشت.

* برای دیدن ایران، لحظه شماری می کنم

رایزن فرهنگی ایران با آقای پروفسور افلاطون مختار ریاست دانشگاه اسلامی رادن فتح شهر پالمبنگ اندونزی دیدار و گفتگو کرد.

این دیدار در زمانی انجام گرفت که رئیس دانشگاه عازم جمهوری اسلامی ایران به همراه هیأت 7 نفره از شخصیت های دینی اندونزی بنا به دعوت پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع چهان تقریب مذاهب می باشند.

از آنجا که مرکز گسترش فعالیت های قرآنی وزارت علوم قصد ترویج مباحث قرآنی در اندونزی را دارد، ابراهیمیان پیشنهاد داد در این سفر، با جناب آقای دکتر واعظی از وزارت علوم نسبت به انعقاد تفاهم نامه فیما بین این مرکز با دانشگاه رادن فتح، جلساتی داشته باشند که با استقبال گرم آقای افلاطون مختار مواجه شد.

ریاست دانشگاه عنوان نمود: برای دیدن ایران بزرگ لحظه شماری می کنم.

* تشریح نظام آموزشی حوزه های علمیه ایران

خبر دیگری از اندونزی حاکی است دکتر ابراهیمیان بنا به دعوت دانشکده تعلیم و تربیت دانشگاه شریف هدایت الله اندونزی در کنفرانس بین المللی "آموزش و پرورش در جامعه اسلامی" شرکت خواهد کرد و در قالب مقاله، نظام آموزشی حوزه های علمیه ایران را که پشتوانه هزار ساله دارد، تشریح خواهد نمود.

رایزن فرهنگی که خود عضو هیأت علمی دانشگاه و سابقه تحصیل در حوزه علمیه قم دارد به ابعاد گوناگون این نظام خواهد پرداخت.

خلاصه مقاله وی به دانشکده ارسال گردید و قرار است در روز 7 – 9 آبان 93 کنفرانس علمی فوق با حضور اندیشمندان اندونزیایی و نیز خارجی برگزار گردد. سخنران افتتاحیه این کنفرانس پروفسور دکتر روبرت، رئیس مؤسسه فرهنگ، دین و مناسبات جهانی از دانشگاه BOSTON خواهد بود.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha